?>
😲 BREZPLAČNA POŠTNINA 😲
ob nakupu nad 49 €! 🚛 📦❣️

Splošni pogoji

 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji Spletne trgovine tusdrogerija.si so pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov.

S spletno trgovino tusdrogerija.si (v nadaljevanju spletna trgovina) upravlja podjetje Engrotuš d.o.o, Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji opredeljujejo uporabo spletne trgovine in razmerje med kupci ter storitvijo spletne trgovine. Upravljavec spletne trgovine je družba Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje , vpisana v sodni register dne 26.4.1990 pri Okrožnem sodišču v Celju, vložna številka 10158100, Srg 817/90. Pogoj za uporabo storitve spletne trgovine je strinjanje s splošnimi pogoji. Tuš klub kartica ni pogoj za uporabo storitve.

Kupec mora pred nakupom blaga v spletni trgovini pozorno prebrati splošne pogoje poslovanja spletne trgovine.

1. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Kupec se strinja, da ponudnik zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu kupca. Ponudnik se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca deloval izključno v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno Uredbo EU o varstvu osebnih podatkov ter z predvidenim namenom pridobitve le-te (to je izvrševanje nakupov v spletni trgovini) in jih bo uporabljal ter obdeloval izključno za namene izboljšanja in uvajanja novih storitev v spletni trgovini. Ponudnik bo s kratkim vprašalnikom, ki bo na elektronski naslov kupca poslan nekaj dni po opravljenem spletnem nakupu, meril zadovoljstvo uporabniške izkušnje spletne trgovine tusdrogerija.si. Kupec se lahko sam odloči, ali bo podal mnenje o svoji nakupovalni izkušnji, prav tako pa se lahko v vsakem trenutku odjavi od prejemanja vprašalnika. Le-to stori s klikom na besedo “odjava” v elektronskem sporočilu s vprašalnikom.

Varovanje osebnih podatkov ponudnika je podrobno opredeljeno v sklopu Politike zasebnosti, ki je navedena TUKAJ.

Pravna oseba, ki od kupca svojih izdelkov ali storitev pridobi njegov elektronski naslov za elektronsko pošto, lahko ta naslov uporablja za neposredno trženje svojih podobnih izdelkov ali storitev pod pogojem, da kupcu ponuja jasno in izrecno možnost, da brezplačno in enostavno zavrne takšno uporabo svojega elektronskega naslova takrat, ko so ti podatki za stike pridobljeni in ob vsakem sporočilu v primeru, da kupec ni zavrnil takšne uporabe že na začetku.

V ta namen se uporabljajo podatki o kupljenih izdelkih, cene in količine izdelkov v transakcijah, kraj, čas in datum transakcij.

Ob uporabi storitve spletnega nakupa se zbirajo podatki:

 • osebno ime uporabnika spletnega nakupa,
 • E-naslov,
 • število oddanih naročil kupca,
 • vsebina naročila kupca,
 • čas oddanega naročila kupca,
 • čas prevzetega naročila,
 • številka mobilnega telefona za namen obveščanja uporabnika o prevzemu naročila,

Vsak uporabnik dovoli uporabo podatkov (vpisanih podatkov v vnosna polja spletne trgovine, podatkov pridobljenih s pogodbo in podatkov pridobljenih s pristopnico za bonitetno kartico Tuš klub) za potrebe izpolnitve naročila in ostalo z naročilom povezano komunikacijo.

Engrotuš d.o.o. bo podatke uporabljal in obdeloval izključno z namenom izboljšave in uvajanja novih storitev spletne storitve kot so:

 • nadgradnja in izboljšanje spletne strani,
 • preučevanje poteka brskanja v spletni trgovini,
 • segmentiranje in analize in
 • e-obveščanje

Kupec se strinja, da Engrotuš d.o.o. zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu kupca.

Kupec se zavezuje, da uporabniškega imena in gesla ne bo delil z drugimi osebami.

2. NAKUPNI PROCES

Kupec lahko nakup v spletni trgovini opravi brez registracije kot gost (1), takrat ko se registrira kot član Tuš kluba (Splošni pogoji za Tuš klub so navedeni TUKAJ) (2), ali pa se odloči za hitro registracijo v spletno trgovino samo z elektronskim naslovom in drugimi obveznimi podatki (3).

V spletni trgovini so kupcu na voljo izbrani izdelki iz ponudbe Tuš drogerij, ki so glede na namen razvrščeni v posamezne skupine. Certificirana ekološka živila so v spletni trgovini prikazana v skupini "Bio artikel", kategorija "Hrana in pijača". Vsi ekološki proizvodi se od konvencionalnih ločijo z navedbo BIO v nazivu.  Distribucijo BIO proizvodov kontrolira SI-EKO-002. Veljaven certifikat je dosegljiv na povezavi https://webapl.mkgp.gov.si/bioWeb/isci.php. Kupec s klikom na “Dodaj v košarico” na določenem izdelku, le-tega doda v nakupovalno košarico. Le-to lahko stori, ko izbira med vsemi izdelki, ali na podstrani posameznega izdelka. Na podstrani posameznega izdelka lahko določi tudi količino za posamezni izdelek.

Kupec lahko v košarici prav tako odstrani izdelke, ali spremeni količino za posamezni izdelek. Le-to je mogoče samo preden izvede plačilo in zaključi nakup.

Zatem mora kupec izpolniti obvezne podatke o dostavi (ime, priimek, naslov za dostavo in elektronski naslov), možnost pa ima dodati tudi svojo telefonsko številko. Kupec ima na strani s podatki za dostavo možnost vpisati tudi opombo, ki se denimo nanaša na čas dostave.

Kupec lahko plačilo nakupa za dostavo v Slovenijo izvede s plačilno kreditno kartico (Visa in MasterCard) ali po povzetju.

Ponudnik želi kupcu zagotoviti čim bolj varen nakup preko spleta s plačilno kreditno kartico, zato uporablja mednarodni varnostni standard 3-D Secure, ki pri vsakem nakupu preveri pristnost imetnika kartice z enkratnim geslom, ki ga kupec prejme prek SMS sporočila na mobilni telefon. V kolikor je kupec spregledal sporočilo na mobilnem telefonu ali vpisal napačno geslo, njegovo plačilo ne bo izvedeno. V kolikor je kupec vpisal napačno geslo, lahko postopek enostavno ponovi in v kolikor je na kupčevem računu dovolj sredstev, bo plačilo izvedeno.

3. SKLENITEV IN HRAMBA POGODBE

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje, matična številka: 5494516000, in kupcem je v spletni trgovini tusdrogerija.si sklenjena v trenutku, ko kupec na elektronski naslov prejme podatke o potrditvi naročila. Od takrat naprej so vse cene s podatki in drugi pogoji fiksirani in veljajo za obe pogodbeni stranki. Kupoprodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca, kjer jo kupec lahko zahteva s sporočilom na elektronski naslov: info.drogerija@tus.si ali z dopisom na sedež upravitelja Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje.

4. ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

Kupec lahko v roku 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot). Svoj odstop od pogodbe mora pisno sporočiti na e-naslov spletne trgovine info.drogerija@tus.si.

Ob odstopu od pogodbe kupcu ni potrebno navesti razloga za odstop od pogodbe. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je le strošek vračila blaga. Ponudnik ne prodaja blaga, ki ga ni moč vrniti po pošti. Ponudnik pošiljk z odkupnino ne sprejema. Kupec mora vrnjeno blago vrniti ponudniku najkasneje v 14 dneh od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo. Ponudnik bo kupnino vrnil kupcu najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu oz. po prejemu vrnjenega izdelka (kupnina bo vrnjena z enakim plačilnim sredstvom in zaradi tega ne nosite nobenih stroškov). Možnost odstopa od pogodbe oziroma vračila izdelkov ne velja v primerih kot jih posebej določa vsakokrat veljavni ZVpot.

5. CENE IZDELKOV IN UVELJAVLJANJE UGODNOSTI

Vse navedene cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih in že vsebujejo DDV. Navedene cene ne vsebujejo stroškov poštnine. Kupec opravi nakup izdelkov po cenah, ki veljajo na dan, ko je bilo naročilo oddano. Objavljene cene veljajo za nakup v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen v fizičnih trgovinah Tuš drogerije.

Kupec v spletni trgovini ne more izkoristiti ugodnosti Tuš kluba, ki jih lahko izkoristiti samo v poslovalnicah Tuš drogerij po Sloveniji. Med ugodnosti Tuš kluba se štejejo kuponi, vezani na Tuš klub kartico, akcije, vezane na Tuš klub kartico in posebne dnevne ugodnosti, vezane na Tuš klub kartico.

V kolikor ima kupec kodo za uveljavljanje ugodnosti (brezplačna poštnina, darilo, popust) v spletni trgovini, le-to vpiše v košarici nad izdelki v za to namenjeno polje in nato klikne na gumb »UPORABI KUPON«.[MJ1]

6. DOSTAVA

Ponudnik vrši dostavo preko dostavljalca Pošta Slovenije d.o.o. (v nadaljevanju: dostavljalec), kupljeno blago je dobavljivo običajno v treh (3) delovnih dneh, če ni drugače označeno. Če kupca v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzame v skladu z navodili dostavljavca. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša, bo ponudnik kupca o le-tem obvestil preko telefona (v kolikor kupec navede svojo telefonsko številko ob naročilu) ali e-pošte. Dostavljalec kupljeno blago dostavi kupcu na njihov naslov kamorkoli v Sloveniji.

Stroški poštnine do višine naročila v vrednosti 49,00 EUR znašajo 3,80 EUR, nad 49,00 EUR pa je poštnina brezplačna. Ponudnik si pridržuje pravico, da zniža mejo višine naročila za brezplačno dostavo.

Trenutno je izdelke, naročene na tusdrogerija.si mogoče tudi osebno prevzeti, in sicer na 4 lokacijah: Tuš drogerija Planet Celje, Tuš drogerija BTC (Ljubljana), Tuš drogerija Planet Koper in Tuš drogerija Ljubljana - Moste. Ob oddaji naročila enostavno izberete možnost OSEBNI PREVZEM in označite ŽELENO LOKACIJO prevzema. Ko bo vaš paket pripravljen za osebni prevzem, boste o tem obveščeni preko SMS sporočila, vaš paket pa bo na želeni lokaciji v največ 3 delovnih dneh od oddaje naročila. Osebni prevzem naročil je BREZPLAČEN v vseh naših prevzemnih mestih.

7. RAVNANJE Z BLAGOM

Po zakonu o Zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili, se ravnamo po načelih dobrih higienskih navad, osnovanih na sistemu HACCP v trgovinski dejavnosti, ki opredeljujejo, da mora biti pot takšnih izdelkov do kupca neprekinjena.

8. GARANCIJA

V primeru, da kupljenemu izdelku pripada garancija za določeno časovno obdobje skladno z ZVpot, bo ponudnik to garancijo priložil izdelku, izpolnjeno in ožigosano.

9. PRITOŽBE IN REKLAMACIJE

Vsako pritožbo, reklamacijo in pomanjkljivosti bo ponudnik obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko kupec sporoči na e-naslov info.drogerija@tus.si. Dodatne informacije v povezavi z pritožbami so določene v nadaljevanju teh splošnih pogojev v točki 12 in dopolnjujejo to določbo.

Ne glede na druge določbe splošnih pogojev se bodo napake in pomanjkljivosti v zvezi s prevzetim naročilom reševale v skladu z zakonodajo Republike Slovenije. Kupec lahko prijavi reklamacijo že ob prevzemu naročila ali tudi kasneje, skladno z drugimi določbami teh pogojev.

10. ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Ponudnik se zavezuje izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in Obligacijskim zakonikom. Kupec lahko kot potrošnik uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če ponudnika o napaki obvesti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita in najkasneje v roku dveh let, odkar je bilo blago izročeno.

Napaka je stvarna, kadar:

· artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

· artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

· artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

· je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost artikla se primerja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Potrošnik naj upravljalca o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvesti, v zakonsko določenem roku in hkrati omogoči upravljalcu pregled artikla.

11. POMOČ IN INFORMACIJE

Za vsa vprašanja in pomoč sta kupcu od ponedeljka do petka, od 8. do 15. ure, na voljo e-naslov info.drogerija@tus.si in telefonska številka 080 13 10.

12. PRITOŽBE IN SPORI

Pritožbe, reklamacije in druge pripombe lahko kupci pisno posredujejo pisno po elektronski naslov na info.drogerija@tus.si ali po redni pošti na naslov Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje.

Pritožbe, reklamacije in druge pripombe bodo v vsakem primeru obravnavane zaupno. Upravljalec si bo prizadeval urediti medsebojne spore z kupci sporazumno ter poiskati najprimernejšo rešitev v zadovoljstvo in korist kupca. V kolikor medsebojna mirna rešitev spora med upravnikom in kupcem ni možna je za spor pristojno stvarno pristojno sodišče v Celju.

Upravnik ne priznava nobenega izvajalca za izvajanje izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov. Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov je:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

13. PRIJAVA NA E-OBVESTILA

V kolikor se uporabnik ob registraciji strinja z prejemanjem e-obvestil bo upravitelj uporabnikov e-naslov uvrstili na seznam prejemnikov e-obveščanja. Podatki o elektronski pošti se bodo shranjevali, dokler se uporabnik od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavi. Od prejemanja e-obvestil se lahko odjavi kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu prejemnik pošte klikne na označeno povezavo. Odjava se upošteva takoj ko je to mogoče oziroma ne več kot 15 dni od odjave.

14. PIŠKOTKI

Spletni nakup lahko v brskalnik uporabnikovega oz. kupčevega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki dajejo upravitelju podatke o tem, kolikokrat uporabnik oz. kupec obišče upraviteljevo spletno stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika. Uporabnik ali kupec ima vedno možnost, da piškotke sprejme ali zavrne. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko uporabnik oz. kupec v nastavitvah spremeni tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejme opozorilo, preden se piškotek shrani.

15. KONČNE DOLOČBE

Splošni pogoji spletne trgovine tusdrogerija.si pričnejo veljati z dnem 29.12.2020.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave splošnih pogojev v spletni trgovini in so za uporabnika zavezujoče.

Engrotuš d.o.o.
29.12.2020

Splošni pogoji posodobljeni: 5.5.2020 (Engrotuš d.o.o.)