😲 BREZPLAČNA POŠTNINA 😲
ob nakupu nad 45 €! 🚛 📦❣️

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji Spletne trgovine tusdrogerija.si so pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

S spletno trgovino tusdrogerija.si (v nadalaljevanju spletna trgovina) upravlja podjetje Engrotuš d.o.o, Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje (v nadaljevanju ponudnik).

Kupec mora pred nakupom blaga v spletni trgovini pozorno prebrati splošne pogoje poslovanja spletne trgovine. Šteje se namreč, da je kupec z vsako transakcijo, opravljeno prek spletne trgovine, seznanjen s vsebino navedenih splošnih pogojev in da je v navedene splošne pogoje privolili brez omejitev.

1. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Kupec se strinja, da ponudnik zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu kupca. Ponudnik se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca deloval izključno v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih bo uporabljal ter obdeloval izključno za namene izboljšanja in uvajanja novih storitev v spletni trgovini. Ponudnik bo s kratkim vprašalnikom, ki bo na elektronski naslov kupca poslan nekaj dni po opravljenem spletnem nakupu, meril zadovoljstvo uporabniške izkušnje spletne trgovine tusdrogerija.si. Kupec se lahko sam odloči, ali bo podal mnenje o svoji nakupovalni izkušnji, prav tako pa se lahko v vsakem trenutku odjavi od prejemanja vprašalnika. Le-to stori s klikom na besedo “odjava” v elektronskem sporočilu s vprašalnikom.

Varovanje osebnih podatkov ponudnika je podrobno opredeljeno v sklopu Politike zasebnosti, ki je navedena TUKAJ.

2. NAKUPNI PROCES

Kupec lahko nakup v spletni trgovini opravi brez registracije kot gost (1), ko se registrira kot član Tuš kluba (Splošni pogoji za Tuš klub so navedeni TUKAJ) (2), ali pa se odloči za hitro registracijo v spletno trgovino samo z elektronskim naslovom in drugimi obveznimi podatki (3).

V spletni trgovini so kupcu na voljo izbrani izdelki iz ponudbe Tuš drogerij, ki so glede na namen razvrščeni v posamezne skupine. Kupec s klikom na “Dodaj v košarico” na določenem izdelku, le-tega doda v nakupovalno košarico. Le-to lahko stori, ko izbira med vsemi izdelki, ali na podstrani posameznega izdelka. Na podstrani posameznega izdelka lahko določi tudi količino za posamezni izdelek.

Kupec lahko v košarici prav tako odstrani izdelke, ali spremeni količino za posamezni izdelek. Le-to je mogoče samo preden izvede plačilo in zaključi nakup.

Zatem mora kupec izpolniti obvezne podatke o dostavi (ime, priimek, naslov za dostavo in elektronski naslov), možnost pa ima dodati tudi svojo telefonsko številko. Kupec ima na strani s podatki za dostavo možnost vpisati tudi opombo, ki se denimo nanaša na čas dostave.

Kupec lahko plačilo nakupa za dostavo v Slovenijo izvede s plačilno kreditno kartico (Visa in MasterCard), preko sistema PayPal ali po povzetju.

Ponudnik želi kupcu zagotoviti čim bolj varen nakup preko spleta s plačilno kreditno kartico, zato uporablja mednarodni varnostni standard 3-D Secure, ki pri vsakem nakupu preveri pristnost imetnika kartice z enkratnim geslom, ki ga kupec prejme prek SMS sporočila na mobilni telefon. V kolikor je kupec spregledal sporočilo na mobilnem telefonu ali vpisal napačno geslo, njegovo plačilo ne bo izvedeno. V kolikor je kupec vpisal napačno geslo, lahko postopek enostavno ponovi in v kolikor je na kupčevem računu dovolj sredstev, bo plačilo izvedeno.

V kolikor kupec naroča izdelke na Hrvaško, je možno samo plačilo s plačilno kreditno kartico. V druge države (razen Slovenije in Hrvaške) ponudnik ne pošilja izdelkov iz spletne trgovine.

3. SKLENITEV IN HRAMBA POGODBE

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom Engrotuš d.o.o., Cesta v Trnovlje 10a, 3000 Celje, matična številka: 5494516000, in kupcem je v spletni trgovini tusdrogerija.si sklenjena v trenutku, ko kupec na elektronski naslov prejme podatke o potrditvi naročila. Od takrat naprej so vse cene s podatki in drugi pogoji fiksirani in veljajo za obe pogodbeni stranki. Kupoprodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca, kjer jo kupec lahko zahteva s sporočilom na el. naslov: info.drogerija@tus.si ali z vlogo na sedež ponudnika.

4. ODSTOP OD POGODBE IN VRAČILO BLAGA

Kupec lahko v roku 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot). Svoj odstop od pogodbe mora pisno sporočiti na e-naslov spletne trgovine info.drogerija@tus.si.

Ob odstopu od pogodbe kupcu ni potrebno navesti razloga za odstop od pogodbe. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je le strošek vračila blaga. Ponudnik ne prodaja blaga, ki ga ni moč vrniti po pošti. Ponudnik pošiljk z odkupnino ne sprejema. Kupec mora vrnjeno blago vrniti ponudniku najkasneje v 14 dneh od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, z originalno embalažo. Ponudnik bo kupnino vrnil kupcu najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu oz. po prejemu vrnjenega izdelka (kupnina bo vrnjena z enakim plačilnim sredstvom in zaradi tega ne nosite nobenih stroškov). Možnost odstopa od pogodbe oziroma vračila izdelkov ne velja v primerih kot jih določa veljavni ZVpot.

5. CENE IZDELKOV IN UVELJAVLJANJE UGODNOSTI

Vse navedene cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih in že vsebujejo DDV. Navedene cene ne vsebujejo stroškov poštnine. Kupec opravi nakup izdelkov po cenah, ki veljajo na dan, ko je bilo naročilo oddano. Objavljene cene veljajo za nakup v spletni trgovini in se lahko razlikujejo od cen v fizičnih trgovinah Tuš drogerije.

Kupec v spletni trgovini ne more izkoristiti ugodnosti Tuš kluba, ki jih lahko izkoristiti v poslovalnicah Tuš drogerij po Sloveniji. Med ugodnosti Tuš kluba se štejejo kuponi, vezani na Tuš klub kartico, akcije, vezane na Tuš klub kartico in posebne dnevne ugodnosti, vezane na Tuš klub kartico.

V kolikor ima kupec kodo za uveljavljanje ugodnosti (brezplačna poštnina, darilo, popust) v spletni trgovini, le-to vpiše v košarici nad izdelki v za to namenjeno polje in nato klikne na gumb »UPORABI KUPON«.

6. DOSTAVA

Ponudnik vrši dostavo preko dostavljalca Pošta Slovenije d.d. (v nadaljevanju: dostavljalec), kupljeno blago je dobavljivo običajno v štirih(4) delovnih dneh, če ni drugače označeno. Če kupca v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzame v skladu z navodili dostavljavca. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša, bo ponudnik kupca o le-tem obvestil preko telefona (v kolikor kupec navede svojo telefonsko številko ob naročilu) ali e-pošte. Dostavljalec kupljeno blago dostavi kupcu na njihov naslov kamorkoli v Sloveniji.

Stroški poštnine do višine naročila v vrednosti 45,00 EUR znašajo 3,80 EUR, nad 45,00 EUR pa je poštnina brezplačna. Ponudnik si pridržuje pravico, da zniža mejo višine naročila za brezplačno dostavo.

Osebni prevzem kupljenega blaga v poslovalnicah ni možen.

7. RAVNANJE Z BLAGOM

Po zakonu o Zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili, se ravnamo po načelih dobrih higienskih navad, osnovanih na sistemu HACCP v trgovinski dejavnosti, ki opredeljujejo, da mora biti pot takšnih izdelkov do kupca neprekinjena.

8. GARANCIJA

V primeru, da kupljenemu izdelku pripada garancija za določeno časovno obdobje skladno z ZVpot, bo ponudnik to garancijo priložil izdelku, izpolnjeno in ožigosano.

9. PRITOŽBE IN REKLAMACIJE

Vsako pritožbo in reklamacijo bo ponudnik obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko kupec sporoči na e-naslov info.drogerija@tus.si.

10. ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Ponudnik se zavezuje izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko kot potrošnik uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če ponudnika o napaki obvesti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita in najkasneje v roku dveh let, odkar je bilo blago izročeno.

11. POMOČ IN INFORMACIJE

Za vsa vprašanja in pomoč sta kupcu od ponedeljka do petka, od 8. do 15. ure, na voljo e-naslov info.drogerija@tus.si in telefonska številka 080 13 10.

12. KONČNE DOLOČBE

Splošni pogoji spletne trgovine tusdrogerija.si pričnejo veljati z dnem 08.04.2020.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave splošnih pogojev v spletni trgovini in so za uporabnika zavezujoče.

Engrotuš d.o.o.
8.4.2020

Splošni pogoji posodobljeni: 22.6.2020 (Engrotuš d.o.o.)