?>
😲 BREZPLAČNA POŠTNINA 😲
ob nakupu nad 45 €! 🚛 📦❣️

Tudi moški potrebujejo nego!

O pomembnosti nege in izdelkih za kožo, ki so namenjeni ženskam, se govori veliko. Tako vsepovsod najdemo veliko koristnih informacij in priporočil, kako naj pripadnice nežnejšega spola poskrbimo za svojo kožo. Najdemo veliko napotkov, kako negovati kožo v različnih življenjskih obdobjih in situacijah ter kako poskrbeti, da bo naša koža kar se da ustrezno navlažena in nahranjena. Eno izmed takšnih obdobij sta tudi nosečnost in materinstvo, ki zahtevata posebno nego in seveda tudi primerne izdelke. Tako sem tudi sama med nosečnostjo in tudi v prvih letih materinstva prebirala članke in tudi preizkusila izdelke, ki so mi v tem občutljivem in zahtevnem obdobju pomagali ohranjati zadovoljivo stanje kože.

Pa vendar je prav, da se o pravilni negi in skrbi za svojo kožo poziva tudi moške, saj vsi vemo, da lahko z izbiro pravih izdelkov in primerno nego vplivajo na izgled kože in znake staranja ter nenazadnje tudi na dobro počutje.

Spodaj je nanizanih nekaj osnovnih priporočil, ki naj se jih upošteva pri negi kože. V primeru dodatnih vprašanj in nerazumevanja za rokav pocukajte partnerko/ženo.

  • Vzpostaviti je potrebno dnevno rutino nege

Čiščenje obraza s primernim čistilnim sredstvom je izjemno pomemben del nege in se ga priporoča vsaj 1x krat ali pa tudi 2x krat dnevno. Na ta način se uravnava Ph kože in posledično prepreči zamašene pore ter izločanje odvečnega sebuma in nastanek aken.

  • Nego kože je potrebno prilagoditi tipu kože

Moški imajo po sami biološki sestavi nekoliko bolj debelo kožo, ki je zato bolj prilagodljiva okoljskim dejavnikom, kar je super, a vseeno jo je potrebno redno vlažiti in zaščititi. Čeprav moški niso največji lepotni navdušenci, je smiselna tudi uporaba krem in sredstev, ki preprečujejo nastanek gub in prvih znakov staranja.

  • Ne pozabimo na sončno zaščito

O pomembnosti zaščite kože pred soncem in škodljivim vplivom UV žarkov na zdravje ni potrebno poudarjati, pa vendar je potrebno opozoriti na to, da je omenjeno zaščito potrebno nanesti vsakič, ko smo posredno ali neposredno izpostavljeni soncu (in ne le takrat, ko smo na morju oz. na plaži).

  • Vlaženje kože je nujno potrebno (še posebej po britju)

Vlaženje kože je osnova primerne nege kože, potrebno pa je omeniti tudi to, da britje dodatno poškoduje in izsuši kožo, zato jo je potrebno pomiriti in navlažiti z ustrezno kremo.

  • Izbiranje kakovostnih izdelkov za nego kože

Zagotovo se vse strinjamo, da je skrb za kožo pomembna tako pri ženskah kot tudi pri moških. Poleg le te pa je ključno tudi izbiranje primernih in kakovostnih izdelkov za nego, ki odgovarjajo potrebam kože in posameznika. V Tuš drogeriji najdete novo linijo Gillette King C izdelkov, ki ustrezajo moški koži.

Gillette King C

Pri nas doma smo jih že preverili in jih vključili v dnevno rutino.

 

Avtor: Mami na OFF

< Nazaj

Ostale novice

  • Poletje je čas počitnic, morskih doživetij in bolj sproščenega vzdušja. Če se odpravljate na pot z otrokom, ne pozabite vzeti s seboj obveznih izdelkov za nego malega sončka. Katerih? Izberite preizkušene, visoko vpojne plenice Bambo Nature, proizvedene na Danskem. Te so narejene iz zračnih materialov, da koža diha, so brez … Več

  • Dnevna krema NIVEA Rose Touch proti gubam z oljem cvetnih listov vrtnice in kalcijem opazno zmanjša globino gub, poskrbi za sijočo polt in kožo, ki je na otip čvrstejša in osvežena. Hkrati krepi odpornost kože proti izsušitvi, medtem ko nežen cvetlični vonj razvaja vaše čute. Dnevna krema NIVEA Rose Touch … Več

  • Profesionalna seruma NIVEA Cellular sta pomemben del vsakodnevne lepotne rutine. Z edinstveno kombinacijo ultralahkih negovalnih kompleksov in visokokoncentriranih aktivnih sestavin vaši koži zagotavljata mladosten videz in naraven sijaj. VAŠA NEGOVALNA RUTINA, KI DELUJE ŽE PO PRVI UPORABI: 1. ČIŠČENJE: Kožo najprej temeljito očistite zjutraj in zvečer. 2. SERUM: Nekaj kapljic … Več