?>
😲 BREZPLAČNA POŠTNINA 😲
ob nakupu nad 45 €! 🚛 📦❣️

Tudi moški potrebujejo nego!

O pomembnosti nege in izdelkih za kožo, ki so namenjeni ženskam, se govori veliko. Tako vsepovsod najdemo veliko koristnih informacij in priporočil, kako naj pripadnice nežnejšega spola poskrbimo za svojo kožo. Najdemo veliko napotkov, kako negovati kožo v različnih življenjskih obdobjih in situacijah ter kako poskrbeti, da bo naša koža kar se da ustrezno navlažena in nahranjena. Eno izmed takšnih obdobij sta tudi nosečnost in materinstvo, ki zahtevata posebno nego in seveda tudi primerne izdelke. Tako sem tudi sama med nosečnostjo in tudi v prvih letih materinstva prebirala članke in tudi preizkusila izdelke, ki so mi v tem občutljivem in zahtevnem obdobju pomagali ohranjati zadovoljivo stanje kože.

Pa vendar je prav, da se o pravilni negi in skrbi za svojo kožo poziva tudi moške, saj vsi vemo, da lahko z izbiro pravih izdelkov in primerno nego vplivajo na izgled kože in znake staranja ter nenazadnje tudi na dobro počutje.

Spodaj je nanizanih nekaj osnovnih priporočil, ki naj se jih upošteva pri negi kože. V primeru dodatnih vprašanj in nerazumevanja za rokav pocukajte partnerko/ženo.

  • Vzpostaviti je potrebno dnevno rutino nege

Čiščenje obraza s primernim čistilnim sredstvom je izjemno pomemben del nege in se ga priporoča vsaj 1x krat ali pa tudi 2x krat dnevno. Na ta način se uravnava Ph kože in posledično prepreči zamašene pore ter izločanje odvečnega sebuma in nastanek aken.

  • Nego kože je potrebno prilagoditi tipu kože

Moški imajo po sami biološki sestavi nekoliko bolj debelo kožo, ki je zato bolj prilagodljiva okoljskim dejavnikom, kar je super, a vseeno jo je potrebno redno vlažiti in zaščititi. Čeprav moški niso največji lepotni navdušenci, je smiselna tudi uporaba krem in sredstev, ki preprečujejo nastanek gub in prvih znakov staranja.

  • Ne pozabimo na sončno zaščito

O pomembnosti zaščite kože pred soncem in škodljivim vplivom UV žarkov na zdravje ni potrebno poudarjati, pa vendar je potrebno opozoriti na to, da je omenjeno zaščito potrebno nanesti vsakič, ko smo posredno ali neposredno izpostavljeni soncu (in ne le takrat, ko smo na morju oz. na plaži).

  • Vlaženje kože je nujno potrebno (še posebej po britju)

Vlaženje kože je osnova primerne nege kože, potrebno pa je omeniti tudi to, da britje dodatno poškoduje in izsuši kožo, zato jo je potrebno pomiriti in navlažiti z ustrezno kremo.

  • Izbiranje kakovostnih izdelkov za nego kože

Zagotovo se vse strinjamo, da je skrb za kožo pomembna tako pri ženskah kot tudi pri moških. Poleg le te pa je ključno tudi izbiranje primernih in kakovostnih izdelkov za nego, ki odgovarjajo potrebam kože in posameznika. V Tuš drogeriji najdete novo linijo Gillette King C izdelkov, ki ustrezajo moški koži.

Gillette King C

Pri nas doma smo jih že preverili in jih vključili v dnevno rutino.

 

Avtor: Mami na OFF

< Nazaj

Ostale novice

  • Maskara je zagotovo lepotni izdelek, ki ga najdejmo v dnevni lepotni rutini večine žensk. In iskanje popolne maskare, ki bo ustvarila popoln izgled trepalnic je včasih misija nemogoče. Zdaj ima wet n wild rešitev za to težavo – maskaro Big Poppa Big Poppa nudi nezališan volumen, neustavljivo podaljšanje in intenzivno … Več

  • Velikonočni lov na pirhe je tu! Našo spletno drogerijo je že obiskal velikonočni zajček in zate skril velikonočne pirhe.  Sprehodi se po naši spletni ponudbi in poišči super presenečenja, ki smo jih skrili zate. Lov na pirhe traja od 1.4. – 6.4.2021. Vsak dan znova lahko poiščeš skrite pirhe.

  • Nova profesionalna linija obrazne nege Natura Siberica je tu!   Če tudi vi opažate, da je vaša koža utrujena in izgublja sijaj, potem bodo izdelki iz nove linije popolni za vas, saj koži povrnejo življenje in svežino. Ste tudi vi začeli posvečati vedno več pozornosti negi obraza? Edino pravilno! Negovanje … Več